Business Construct

Arabesque se extinde la 14 centre comerciale

30.08.2007, 17:39 74

Arabesque, cel mai mare distribuitor de materiale de constructii si finisaje din Romania, a deschis un centru comercial in Baia Mare, cu o suprafata de 18.800 de metri patrati, in urma unei investitii de cateva milioane de euro. Compania va deschide in curand un alt centru comercial si la Otopeni, langa Bucuresti.
Centrul comercial se afla intr-o fosta hala, care a fost modernizata de Arabesque si acum este inchiriata. Acesta este al treisprezecelea centrul comercial deschis de Arabesque in Romania, care detine spatii de depozitare cu o suprafata totala 165.000 de metri patrati.
Compania este specializata pe distributia de materiale de constructii si finisaje catre profesionisti- meseriasi, arhitecti, firme de constructii, doar 5% din clienti fiind persoane fizice.
"Deschiderea noului centru comercial din Baia Mare este o continuare a politicii de investitii si dezvoltare a companiei. Mai mult, in cateva zile vom deschide un alt mare centru comercial, de aceasta data la Otopeni, langa Bucuresti", au declarat reprezentantii companiei. Compania are in prezent peste 3.200 de angajati, un parc auto de 650 de autocamioane de diferite tonaje si peste 700 de autoturisme aferente fortei de vanzari. Afacerile Arabesque s-au dezvoltat puternic in ultimii cinci ani, crescand de la 60 milioane de euro in 2002 la 333 milioane de euro anul trecut si 450 milioane de euro estimate pentru 2007.
Arabesque s-a infiintat in 1994 avand ca obiect de activitate comertul cu materiale de constructii. Compania are filiale deschise in Bacau, Baia Mare, Brasov, Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Ploiesti, Piatra Neamt si Timisoara.
In plus, compania a inceput in 2005 extinderea in regiune, la Chisinau. In iunie 2006 a cumparat unul din primi trei jucatori de pe piata materialelor de constructii business-to-business din Ucraina, Budmax, cu afaceri de 30
de milioane de euro in 2005 si 50 milioane de euro in 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO