Business Construct

Argo, cel mai mare proprietar de parcuri comerciale

Argo, cel mai mare proprietar de parcuri comerciale
25.08.2011, 00:01 498

Fondul de investiţii Argo Real Estate Opportunities Fund (AREOF), listat pe bursa de la Londra, cu o capitalizare de doar 15 milioane de euro, este pe punctul de a deveni cel mai mare proprietar de centre comerciale de pe piaţa locală, prin achiziţia parcurilor comerciale ERA din Oradea şi Iaşi.

În rândul proprietarilor de malluri din România ierarhiile sunt pe cale să se schimbe, în condiţiile în care consiliul de administraţie al fondului de investiţii Argo Real Estate a aprobat achiziţia parcurilor comerciale ERA din Oradea şi Iaşi de la compania cipriotă Omilos, tranzacţie prin care omul de afaceri Iulian Dascălu, proprietarul reţelei Iulius Mall, ar putea fi "detronat" de pe prima poziţie a topului.

Argo mai aşteaptă aprobarea acţionarilor, care ar trebui obţinută în aceste zile, pentru a deveni proprietarul celor două parcuri comerciale care au în prezent o suprafaţă închiriabilă cumulată de peste 80.000 de metri pătraţi. Cu cele două proiecte în portofoliu, Argo, care mai deţine şi proiectele Shopping City Sibiu şi Shopping City Suceava, va ajunge la o suprafaţă comercială de aproape 210.000 de metri pătraţi, în condiţiile în care suprafaţa închiriabilă a proiectelor Iulius Mall, deţinute de Iulian Dascălu în Iaşi, Cluj, Timişoara şi Suceava se ridică la 175.000 de metri pătraţi.

A treia poziţie în topul proprietarilor de malluri este ocupată de austriecii de la Immofinanz, care au tot patru centre operaţionale (Polus Cluj, Armonia Arad, Euromall Piteşti şi Gold Plaza Baia Mare) cu o suprafaţă închiriabilă de circa 160.000 de metri pătraţi.

ERA Shopping Park din Iaşi, care numără printre retaileri Carrefour, Parktiker, Altex, Mobexpert şi o galerie comercială, a fost evaluat recent de Colliers la 83,7 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO