Business Construct

Asociaţia Pro BCA: Renunţarea la cota unică de impozitare ar fi o măsură total greşită

14.07.2010, 16:04 35

Asociaţia Pro BCA, care reuneşte cei mai mari producători deBCA, consideră că renunţarea la cota unică de impozitare ar fi omăsură total greşită în actualul context economic, membrii acesteiadeclarându-se dezamăgiţi faţă de incoerenţa acţiunilor Guvernuluişi modul în care acestea sunt implementate.

Reprezentanţii asociaţiei susţin că declaraţiile reprezentanţilorGuvernului din ultima perioadă cu privire la diferite modificărifiscale sunt "dovada disfuncţionalităţii existente în actul deguvernare", care destabilizează mediul economic şi alungăpotenţialii investitori. Aceştia se vor orienta în acest condiţiispre economii stabile, cu evoluţii predictibile, care să poatăasigura cadrul optim dezvoltării unor planuri de afaceriviabile.

"Deşi am subliniat în repetate rânduri lipsa unei strategii clarela nivel guvernamental şi a unui plan anticriză ca parte aacesteia, cu efecte imediate, nu s-a luat nicio măsură în acestsens, ci ne adâncim tot mai mult în provizoratul în care suntemnevoiţi să ne desfăşurăm activitatea, fără posibilitatea de a neputea fundamenta şi urmări propriile noastre strategii", afirmăMarius Marin, vicepreşedintele şi directorul executiv al ProBCA.

Asociaţia solicită Guvernului luarea de măsuri imediate înfundamentarea unei strategii care să conducă la relansareaeconomică, care să susţină în mod real mediul de afaceri. Pro BCAreuneşte companiile Macon, Celco, Xella RO, Soceram, Somaco GrupPrefabricate, Ecoblock şi Alba Aluminiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO