Business Construct

Banii intră din ce în ce mai greu: sectorul construcţiilor a pierdut peste 40% din valoare în criză

Banii intră din ce în ce mai greu: sectorul...

Autor: Andreea Neferu

02.10.2013, 00:04 16
Piaţa locală a construcţiilor a înre­gis­trat în cei cinci ani de criză un declin puternic, de aproape 40%, până la 9,3 miliarde de euro, potrivit datelor fur­nizate de Asociaţia Ro­mână a Antrepre­no­rilor de Construcţii (ARACO).
 
Nici anul acesta sec­torul construcţiilor, unul dintre cele mai afectate pe timp de criză, nu scapă de scăderi, urmând să mai piardă în cel mai optimist scenariu alte circa 500 de milioane de euro comparativ cu anul trecut. Puterea de cumpărare în scădere a românilor, alături de apetitul redus al jucătorilor din mediul privat de a mai investi în noi construcţii au adus statul în postura de a fi singurul care ar mai fi putut scoate sectorul de profil din letargie. Cu toate acestea, finanţările din ce în ce mai mici alocate de la bugetul de stat către proiectele de infrastructură rutieră, feroviară, aeroportuară sau de metrou, coroborate cu un nivel redus de absorbţie a fon­du­rilor europene au adus piaţa construcţiilor într-o situaţie şi mai difi­cilă.  
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO