Business Construct

Cea mai înaltă clădire de birouri din Bucureşti, aproape finalizată. Cum a fost ridicat turnul de 137 de metri, într-o galerie foto cu 20 de poze

Sursa foto: skytower.ro

Sursa foto: skytower.ro

Autor: Cristi Moga

23.07.2012, 14:06 9112

Turnul de 137 de metri Sky Tower din nordul Capitalei, care a devenit recent cea mai înaltă clădire de birouri din Bucureşti, se apropie de finalizare, iar dezvoltatorii au făcut publică o galerie foto cu imagini din diverse etape ale construcţiei.

Clădirea aflată în portofoliul Raiffeisen Property International şi dezvoltată de compania imobiliară Raiffeisen Evolution a fost ridicată într-un ritm ce poate fi considerat record pentru piaţa locală - un etaj la 5-6 zile -, iar în luna iune a fost ultimul nivel, cel de-al 37-lea.

Pe şantierul din apropierea staţiei de metrou Aurel Vlaicu macaralele îşi vedeau de treabă inclusiv în luna februarie a acestui an, când Bucureştiul era practic paralizat de zăpadă şi viscol.

În prezent se lucrează la montarea faţadei pe ultimele trei-patru etaje. În paralel, muncitorii coordonaţi de firma austriacă de construcţii Strabag lucrează la amenajările interioare, în condiţiile în care cel târziu în primăvară subsidiara locală a băncii Raiffeisen îşi va muta sediul în şase etaje ale turnului (de la nivelul 2 la nivelul 7), precum şi într-o clădire mai mică aflată în construcţie lângă Sky Tower.

Reprezentanţii Raiffeisen Property nu au anunţat până în prezent alţi chiriaşi pentru celelalte etaje ale proiectului cu o suprafaţă de 40.000 de metri pătraţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO