Business Construct

Cinci fabrici de 250 mil. euro investiţii totale au fost anunţate în producţia de medicamente în ultimii ani

Cinci fabrici de 250 mil. euro investiţii totale au fost...

Autor: Georgiana Mihalache

21.12.2022, 08:30 525

Producţia locală de medica­mente a atras în ultimii ani cinci proiecte de investiţii care cumulează circa 240-250 milioane de euro investiţii, dintre care două fabrici sunt deja finalizate, din informaţiile adunate de ZF.

Cele două fabrici de pe porţile cărora ies deja medicamente „made in România“ sunt parte a unor producători locali cu o istorie de câteva decenii în piaţă - Antibiotice Iaşi şi Biofarm Bucureşti, iar restul proiectelor de investiţii vin din partea unor jucători internaţionali.

Proiectul care trage în sus nivelul investiţiilor în fabricile locale de medicamente este cel al germanilor de la B. Braun, care au mizat 120 mil. euro pe piaţa locală.

Compania construieşte la Sânadrei, lângă Timişoara, o fabrică de soluţii perfuzabile în două etape, prima fiind zona de birouri şi depozite, care este deja gata, iar ulterior fabrica propriu-zisă.

Deşi fabrica urma să fie gata la finalul lui 2021, pandemia a mai frânat din avânt, astfel că în 2021 de fapt a început construcţia fabricii, a doua etapă a proiectului de investiţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO