Business Construct

Constructii: Danya Cebus, contracte de 250 mil. euro

Constructii: Danya Cebus, contracte de 250 mil. euro
16.12.2008, 14:54 57

Compania israeliana de constructii Danya Cebus, parte a grupului Africa Israel, detine in Romania un portofoliu de contracte cu o valoare de 250 de milioane de euro, din care 150 de milioane de euro reprezinta lucrarile pentru mallul Cotroceni Park (foto) din Bucuresti. Firma de constructii, infiintata anul trecut, mai construieste patru proiecte rezidentiale, care totalizeaza 1.500 de apartamente.

"In prezent negociem alte doua contracte pentru constructia a 78, respectiv 260 de apartamente si speram sa semnam macar unul dintre acestea pana la sfarsitul anului", a declarat Nir Sirota, project manager al departamentului rezidential in cadrul companiei.
Reprezentantii companiei afirma ca in conditii de criza este mult mai usor sa gaseasca muncitori calificati, in conditiile in care au fost inchise mai multe santiere, iar unele proiecte imobiliare au fost amanate. "In prezent putem negocia mai bine cu inginerii si cu muncitorii calificati, pe care in urma cu un an ii gaseam cu greu. Deocamdata noi nu am intampinat cazuri de amanari sau opriri ale proiectelor in care suntem implicati si vom continua lucrarile si pe timpul iernii", a declarat Arie Bercovich, CEO al Danya Cebus Rom, subsidiara locala a grupului Danya Cebus.
Compania si-a propus afaceri de 300-400 milioane de euro in perioada 2010-2011 fata de nivelul estimat in acest an de peste 100 de milioane de euro si estimeaza pentru anul acesta o marja de profit de 10-15%.
Danya Cebus a inceput in octombrie 2007constructia proiectului Cotroceni Park din Capitala, unul dintre cele mai mari malluri aflate in constructie pe piata locala, cu un termen de finalizare anuntat pentru sfarsitul anului 2009.
Centrul comercial este localizat in zona bulevardului Timisoara, pe locatia fostelor fabrici ale UMEB din sectorul 6 si are o suprafata de aproximativ 220.000 metri patrati. Proiectul include 20 de cinematografe, o parcare subterana ce dispune de 2.500 locuri, un cinematograf 3D si un dom central.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO