Business Construct

Constructorul mallului AFI Cotroceni, pe plus

Constructorul mallului AFI Cotroceni, pe plus

Danya Cebus Rom are în derulare un proiect de 6,2 milioane de euro pentru realizarea lucrărilor de structură în cadrul primei clădiri de birouri din proiectul AFI Offices din Bucureşti.

25.08.2011, 00:02 712

Compania de construcţii Danya Cebus Rom, parte a grupului israelian Africa Israel Investments, a înregistrat în primele şase luni afaceri de circa 12 mili­oane de euro, în uşoară creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Avan­sul a fost generat de veniturile în­ca­sate pentru construc­ţia mallului Galleria Arad, dezvoltat de israelienii de la GTC.

"Piaţa construcţi­ilor pare a intra într-o perioadă de renaştere, dacă se poate spune astfel. Multe proiecte stopate în ultimii ani revin pe piaţă în vederea negocierilor şi, mai mult decât atât, putem vorbi de apariţia unor noi proiecte. Compania Danya este optimistă şi speră că situaţia pe piaţa construcţiilor va continua să se îmbunătăţească", spune Nir Sirota, directorul general al Danya Cebus Rom.

Piaţa locală a construcţiilor a cunoscut o contracţie puternică în anii 2009 şi 2010, reducându-se cumulat cu circa 40%, până la 9-9,5 miliarde de euro la finalul anului trecut.

Firma Danya Cebus, care a construit şi mallul Cotroceni Park din Bucureşti, a intrat în 2009 în topul constructorilor cu afaceri de 118 milioane de euro, însă ulterior, în 2010, rulajul a coborât la 20 de milioane de euro.

Compania estimează pentru anul 2011 afaceri de circa 22 de milioane de euro, în creştere cu 10% faţă de anul anterior, pe fondul celor două contracte la care lucrează în prezent, dar şi al altor posibile proiecte. Astfel, Danya are în derulare un contract de circa 15 milioane de euro pentru finalizarea construc­ţiei la Galleria Arad, dar şi un proiect de 6,2 milioane de euro pentru realizarea lucrărilor de structură în cadrul primei clădiri de birouri din proiectul AFI Offices din Bucureşti.

Compania lucrează în prezent numai cu clienţi privaţi şi deocamdată nu are în plan să intre în domeniul investiţiilor publice de infrastructură. "Deocamdată e greu de determinat când va sosi acel moment (în care Danya va intra pe segmentul de infrastructură - n.red.). Pentru noi, acest lucru va depinde în cea mai mare parte de structura de finanţare", a spus Sirota.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO