Business Construct

European Future Group, proiecte de 2,5 mld. euro

27.03.2008, 20:50 347

COMPANIA britanica European Future Group (EFG), cu active sub management de un miliard de euro, va dezvolta in urmatorii sapte ani proiecte imobiliare in valoare totala de circa 2,5 miliarde de euro pe piata romaneasca.
Cel mai mare proiect al companiei va fi inceput anul acesta langa Buftea, in urma unei investitii de 1,9 miliarde de euro si va cuprinde 6.500 de locuinte, urmand sa fie finalizat in 2015.
In prezent asteptam autorizatiile pentru constructia primei faze a proiectului, care va cuprinde 60 de vile si 890 de apartamente, in care vom investi 150 de milioane de euro. In urmatorii sapte ani vrem sa dezvoltam un mini-oras in care vor locui 15.000-20.000 de locuitori si va cuprinde o gradinita, scoala si o zona comerciala de tip shopping street", a declarat Stelian Mitu, directorul de achizitii al European Future Group, care a lucrat anterior ca manager de investitii pentru fondul american de investitii NCH, fiind responsabil pentru companiile Winmarkt, Romarta sau Vel Pitar.
Britanicii au achizitionat terenul agricol de 156 de hectare pe care va fi dezvoltat proiectul in iulie 2007 de la patru proprietari. Constructiile pentru prima parte a proiectului vor incepe in al treilea trimestru din 2008. Pentru prima parte a proiectului am semnat deja un parteneriat cu fondul de investitii institutional Black Sea Enhanced Returns Fund, care va asigura finantarea, urmand ca in urmatoarea luna sa incheiem acorduri cu inca 2-3 fonduri", spune Dana Netoi, investment manager la EFG.
In plus, britanicii dezvolta patru proiecte cu Immoeast in valoare totala de 460 de milioane de euro, trei in Bucuresti- Jandarmeriei Office, Livada cu Meri si Nord-Est Logistic Park - si unul in Brasov- un proiect mixt pe locul fostei fabrici IUS Brasov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO