Business Construct

Face scaune pentru IKEA cu 1.400 de angajaţi

Face scaune pentru IKEA cu 1.400 de angajaţi

Autor: Laurentiu Cotu

24.11.2011, 00:00 3633

Compania Plimob din Sighetu Marmaţiei, controlată de Vasile Godjda, un furnizor important de scaune pentru concernul suedez IKEA, a recrutat în acest an 300 de oameni, astfel că în prezent compania a ajuns la peste 1.400 de angajaţi.

Din cei 300 de oameni recrutaţi de Plimob în acest an, 70 au fost studenţi angajaţi doar pentru perioada verii, potrivit conducerii companiei.

"Am recrutat oameni şi în acest an, în condiţiile în care comenziile au fost în continuă creştere. Pentru a face faţă cererii venite în special din partea IKEA, intenţionăm să creştem anul viitor cu 20% capacitatea de producţie, în acest sens fiind depus deja un proiect pentru atragerea de fonduri europene", spune Godja.

Anul trecut, peste 90% din producţia fabricii de la Sighet a mers către magazinele IKEA, în condiţiile în care ponderea exportului ajungea la 98% din totalul cifrei de afaceri a companiei. Volumul anual prelucrat de companie este de 40.000 de metri cubi de cherestea, Plimob utilizând în procesul de fabricaţie fag, stejar sau mesteacăn.

Compania a încheiat anul 2010 cu o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, iar pentru acest an şi-a bugetat o creştere cu peste 10% a veniturilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO