Business Construct

Grupul Saint-Gobain, plus de 130%

Grupul Saint-Gobain, plus de 130%
29.05.2008, 21:01 35

Grupul francez Saint-Gobain, una dintre cei mari corporatii de pe piata constructiilor, a realizat anul trecut pe piata romaneasca o cifra de afaceri cumulata de peste 183 de milioane de euro, in crestere cu 130% fata de anul precedent.
Francezii au fost in ultimii ani unii dintre cei mai agresivi jucatori de pe piata locala a constructiilor, dupa ce au realizat investitii de peste 150 de milioane de euro de la intrarea pe piata locala. Cea mai mare parte a acestor investitii, peste 100 de milioane de euro, a fost directionata catre fabricile grupului din Calarasi (sticla) si Ploiesti (vata minerala), dar si catre o noua capacitate de productie a mortarelor la Branesti, langa Bucuresti. Tot anul trecut grupul si-a diversificat afacerile din Romania prin achizitia firmei brasovene MTI Impex, cu activitati in industria lemnului.
"In prezent, dupa doar cativa ani de la intrarea puternica pe aceasta piata, suntem unul dintre cei mai mari si de departe cel mai diversificat producator de materiale de constructii din Romania", a declarat Olivier Lluansi, directorul general al Saint-Gobain pentru Europa de Sud-Est (Romania, Bulgaria si Turcia).
Pentru acest an grupul si-a planificat continuarea investitiilor in fabrica de sticla de la Calarasi, prin inaugurarea unei linii de acoperiri si depuneri pentru productia de sticle cu caracteristici si functii speciale. In plus, grupul va dezvolta activitatea de comercializare a conductelor si racordurilor din fonta ductila, prin intermediul companiilor Brodrene Dahl si Ventistal, care distribuie sisteme de ventilatie si fitinguri pentru domeniul naval.
Saint-Gobain a exportat anul trecut peste o treime din cantitatea de materiale de constructii produsa pe piata locala, respectiv 63 mil. euro, catre tari precum Bulgaria, Serbia, Grecia si Turcia.
Grupul Saint-Gobain opereaza pe piata locala prin intermediul a noua companii: Saint-Gobain Glass Calarasi (producator de sticla float), Saint-Gobain Isover Ploiesti
(producator de vata minerala), Rigips Romania (cu trei unitati de productie la Turda), Saint-Gobain Weber Romania ( producator de mortare si adezivi industriali), Saint-Gobain Conducte, Saint-Gobain Abrazivi (Satu Mare) si Saint-Gobain Brodrene Dahl (Tulcea).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO