Business Construct

Intarziere: Santierul Planorama, inca in stand-by

Intarziere: Santierul Planorama, inca in stand-by
26.04.2010, 16:36 32

Dezvoltatorii ansamblului de locuinte Planorama din cartierulbucurestean Colentina, unde primii cumparatori ar fi trebuit sa semute de trei ani in cele peste 1.000 de locuinte ale complexului,nu au reluat lucrarile de construire. In urma cu patru lunipromiteau cumparatorilor ca in luna mai se vor putea muta in primulbloc al proiectului.

Niciun cumparator nu si-a preluat inca apartamentul, desi la ointalnire din luna noiembrie dezvoltatorii au venit cu un noucontract aditional - "renuntati la penalitatile de intarziere si vaprimiti apartamentele in luna mai." Acest obiectiv este acumaproape imposibil de indeplinit, in conditiile in care lucrarilepentru amenajarea primului bloc ar urma sa dureze cel putin doualuni, iar formalitatile de predare-receptie a celor aproximativ 250de apartamente pot dura alte cateva luni.

"Termenul de predare in luna mai, fizic, nu poate fi indeplinitchiar daca s-ar apuca maine de lucrari, deoarece in acest sens nuau facut nimic", spune Florin Vasile, unul dintre cumparatorii unuiapartament in Planorama care a organizat un grup de circa 200 declienti in cadrul proiectului pentru a putea discuta mai eficientcu dezvoltatorii.

Ca urmare a intarzierilor repetate ale firmei israeliene EuroHabitat (initiatorul proiectului Planorama), dezvoltatorii, alaturide banca finantatoare, Piraeus, au desemnat o alta firma israeliana- BSR Europe - sa preia managementul proiectului pentru finalizareaconstructiei la timp.

Proiectul Planorama este unul dintre primele ansambluri delocuinte de mari dimensiuni anuntate in Bucuresti, in urma cu cinciani, cand compania Euro Habitat viza sa realizeze o investitie de70 mil. euro in zona Doamna Ghica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO