Business Construct

Kronospan ridica volumul investitiilor de la Sebes

26.07.2007, 16:47 18

Grupul austriac Kronospan, unul dintre principalii jucatori din industria lemnului, va derula in urmatorii ani investitii de 15 milioane de euro la Sebes, care se adauga celor peste 250 de milioane de euro deja plasate in Romania.
Principalele proiecte in care se vor concretiza investitiile austriecilor sunt o linie de tocare, sortare si transport aschii PAL, o linie de sortare si transport rumegus PAL si un filtru uscator PAL, potrivit reprezentantilor companiei.
In cele 250 de milioane de euro este inclusa si tranzactia de aproximativ 200 de milioane de euro, in urma careia grupul austriac a achizitionat cele doua fabrici de la Sebes, detinute de rivalul sau Gruppo Frati.
In acest moment, Kronospan este cel mai mare producator
de PAL si MDF (placi din fibre de densitate medie) de pe piata locala, cu o productie anuala de 810.000 de metri cubi de PAL, respectiv 346.000 de metri cubi de MDF.
Compania nu are in vedere cresterea capacitatii de productie.
In prezent, 80% din productia de MDF si 50% din cea de PAL sunt destinate exportului, unul din planurile companiei vizand intrarea pe noi piete.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO