Business Construct

Planuri: Ruukki, crestere anuala de 50%

Planuri: Ruukki, crestere anuala de 50%
27.10.2008, 14:36 26

Ruukki Romania, filiala locala a grupului finlandez Rautaruukki, si-a bugetat o crestere anuala de circa 50% in urmatorii trei ani, situatie care ar putea conduce la atingerea unei cifre de afaceri de aproximativ 130 de milioane de euro in 2010-2011.
In plus, compania si-a bugetat o cota de piata de circa 10% pe piata de constructii si profile metalice, care va ajunge anul acesta la 1,3 miliarde de euro.
Ruukki va finaliza pana la sfarsitul anului o investitie de 35 de milioane de euro intr-o unitate de productie de profile metalice, care va asigura o crestere puternica a businessului local pana in 2011.
"Estimam o crestere anuala de 50% a cifrei de afaceri in urmatorii trei ani, datorita extinderii portofoliului de produse de pe piata locala si finalizarii investitiei in cele trei unitati de productie de la Bolintin Deal", a declarat Saku Sipola (foto), presedintele Ruukki Construction.
"In plus, ne-am bugetat o cota de piata de 10% pe piata de constructii si profile metalice in urmatorii trei ani." 
Reprezentantii Ruukki Romania estimau pentru acest an o cifra de afaceri de circa 32 de milioane de euro, in crestere cu 30-40% fata de anul precedent.
Pana in prezent, cea mai mare pondere in cifra de afaceri a Ruukki Romania o reprezintau profilele metalice pentru acoperis, insa in urmatorii ani se vor dezvolta puternic vanzarile de hale industriale, structuri metalice si panouri sandwich. De altfel, compania si-a bugetat venituri de circa 20 milioane euro pentru urmatorii doi ani pe segmentul de constructii de hale industriale si centre logistice, reprezentand aproximativ 10% din piata de profil, estimata la 220 de milioane de euro.
Compania va deschide pana la sfarsitul anului a treia unitate de productie din cadrul fabricii de la Bolintin Deal, situata langa autostrada Bucuresti-Pitesti, care este amplasata pe un teren de cinci hectare.
"Fabrica de la Bolintin Deal cuprinde trei unitati de productie, dintre care doua sunt deja in functiune, cea de profile metalice pentru acoperis si cea de structuri metalice. Urmeaza sa deschidem pana la sfarsitul anului si unitatea de productie de panouri sandwich", explica presedintele Ruukki Construction.
Rautaruukki a intrat pe piata romaneasca in anul 2001, ca importator de invelitori metalice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO