Business Construct

Preturi: Chiriile din Cluj, peste cele din Capitala

28.08.2008, 11:19 15

Chiria medie pentru spatiile de birouri din Cluj ajunge chiar si la circa 25 euro/mp pentru unele proiecte, nivel care depaseste va-loarea de 22 euro/mp din Capitala, potrivit companiei imobiliare americane RE/MAX. De altfel, chiriile din Capitala au ramas la un nivel constant in ultimul an si nu este exclusa chiar o scadere a chiriilor cu pana la 15%.
"Chiria lunara pentru spatiile de birouri de clasa A din Cluj-Napoca a ajuns in luna iunie a acestui an si la 25 euro/mp, fata de 20 euro/mp in ianuarie, respectiv 16 euro/mp in iunie 2007", a declarat Florin Popa, broker si proprietar al agentiei imobiliare clujene RE/MAX Class.
Piata bucuresteana s-a stabilizat ca urmare a finalizarii unui numar semnificativ de proiecte, care au ajutat la scaderea presiunii asupra chiriilor, considera reprezentantii retelei de agentii imobiliare in regim de franciza RE/MAX.
In acelasi timp, cererea pentru spatii de birouri a crescut in zona de vest, ca urmare a extinderii companiilor in afara Bucurestiului. "Explozia chiriilor din zona de vest s-a produs ca urmare a extinderii accelerate a companiilor multinationale in afara Bucurestiului. Acestea s-au indreptat mai ales catre zona de vest a tarii, care a atras numeroase investitii importante in ultima perioada, in special in productie, Nokia fiind cel mai cunoscut caz recent. Prin urmare, cererea de spatii de birouri a crescut rapid, iar chiriile au tinut pasul", afirma reprezentantii RE/MAX.
La Arad chiriile pentru spatiile de birouri clasa A au atins un nivel maxim de 25 de euro/mp/luna, in timp ce la Brasov cresterea a fost mai moderata, chiria ajungand in medie la 15 euro/mp/luna.
In Timisoara, numarul cladirilor de birouri este in crestere, iar chiria incepe de la 10 euro/mp - pentru birourile clasa B si poate atinge 35-40 euro/mp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO