Business Construct

Primăria Sectorului 4 ia 100 milioane euro prin PNRR pentru reabilitarea termică a 78 de blocuri, în zone precum Reşiţa, Luică, Huedin, Uioara sau Drumul Găzarului

Primăria Sectorului 4 ia 100 milioane euro prin PNRR...

Autor: Roxana Rosu

08.11.2022, 10:06 91

Primăria Sectorului 4 din Bucureşti a semnat luni un contract de finanţare în valoare de 530 de milioane de lei, fonduri accesate şi obţinute prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru reabilitarea termică a 78 de blocuri, în zone precum Reşiţa, Luică, Huedin, Uioara sau Drumul Găzarului.

”Vorbim aici despre imobile care au nevoie urgentă de intervenţii consistente şi specifice, menite să sporească nivelul confortului oamenilor în propriile case şi să diminueze considerabil costurile facturilor la încălzire. Blocurile din zonele mai sus menţionate au fost expertizate, iar documentaţia tehnico-economică a fost finalizată”, se precizează în comunicatul instituţiei.

În perioada următoare, după semnarea ordinului de începere a lucrărilor, va începe montarea schelelor pentru reabilitarea propriu-zisă a imobilelor.

Potrivit Primăriei Sectorului 4, alte şase contracte similare de finanţare vor fi semnate în perioada următoare.  

Totodată, alte cinci cereri de finanţare au fost depuse în cadrul celei de a doua etape a programului de eficientizare energetică din cadrul PNRR.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO