Business Construct

Proiect imobiliar italian de 250 mil. euro in Craiova

25.10.2007, 14:31 135

Compania italiana de dezvoltare imobiliara Seconda Iniziativa, in parteneriat cu firma Casa Noastra, controlata de omul de afaceri Stefan Cherciu, va incepe constructia unui proiect imobiliar la Craiova, in urma unei investitii de 250 de milioane de euro. Proiectul va cuprinde spatii comerciale, un hotel si un parc acvatic.
"Avem PUZ si PUD (plan urbanistic zonal si plan urbanistic de detaliu - n.red.) pentru acest proiect, iar in cateva zile vom definitiva intregul concept pentru a solicita autorizatia de constructie. In functie de calitatea proiectului, investitia se va ridica la 250-300 de milioane de euro", a declarat Anthony Vitali, project manager al Seconda Iniziativa.
Lucrarile de constructie la acest proiect sunt programate sa inceapa in luna decembrie a acestui an, finalizarea fiind estimata la mijlocul anului 2009. "Firma Casa Noastra, care detine terenul pe care urmeaza a fi derulat acest complex, ne-a dat timp de gandire o luna pentru a accepta implicarea in acest proiect. Dezvoltarea va incepe cu banii investitorilor, care ar urma sa asigure 20% din fonduri", a precizat Vitali.
Proiectul va fi derulat pe un teren de 19,3 hectare, situat in apropierea Craiovei, in comuna Malu Mare, si va include un hotel de patru stele cu 180 de camere, centru de afaceri, hipermarket, galerii comerciale, precum si un parc acvatic si terenuri de sport. Parcarea cu sase etaje va avea 90.000 de metri patrati si va fi destinata unui numar de 3.600 de masini.
In functie de varianta finala a proiectului, amortizarea investitiei va fi realizata intr-o perioada de 8-10 ani, potrivit estimarilor, respectiv un randament al investitiei cuprins intre 10% si 12,5% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO