Business Construct

Proprietarii America House vaneaza proiecte

20.12.2007, 15:21 27

Compania franceza Ixis, divizia imobiliara a grupului financiar Natixis, care a preluat anul trecut imobilul de birouri America House din Bucuresti, vizeaza si alte achizitii pe piata imobiliara locala, dupa ce a inchis fondul PPW II Real Estate la o capitalizare de 377 de milioane de euro.
"Am finalizat, pana la ora actuala, patru tranzactii substantiale pe segmentul comercial si pe cel de birouri. Ne aflam in discutii pentru alte investitii in Polonia, Ungaria, Cehia si Romania si estimam ca aproape 50% (din capitalizarea fondului - n.r.) sa fie investita pana la sfarsitul anului", a declarat Artur Mokrzycki, managing director pentru Europa Centrala al firmei AEW Europe, administratorul fondului PBW II, in portofoliul caruia se afla America House.
Francezii au platit 120 de milioane de euro pentru imobilul de birouri dezvoltat de compania israeliana Globe Trade Center (GTC) in Piata Victoriei din Bucuresti, aceasta fiind cea mai mare tranzactie cu o cladire de birouri de pe piata locala.
Vanzarea cladirii America House a fost o tranzactie cheie pentru piata imobiliara locala - fiind prima investitie la un randament sub 6% pe an in euro, comparabil cu pietele mature din Europa Centrala.
Grupul francez Natixis are birouri in 68 de tari, circa 23.000 de angajati si un profit net in 2006 de 2,15 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO