Business Construct

Retail: Omilos amana proiectul din Oradea

31.07.2008, 15:02 22

Compania cu actionariat cipriot Omilos Group, care administreaza dezvoltarea a doua centre comerciale de mari dimensiuni pe piata locala, a amanat pentru luna martie a anului viitor deschiderea proiectului de retail din Oradea, a carui inaugurare era prevazuta pentru finalul acestui an. Insa va deschide in 24 septembrie prima parte a proiectului Era Shopping Park Iasi.
Prima etapa a proiectului din Iasi va cuprinde un hipermarket Carrefour, un ma-gazin Altex si o galerie comerciala cu 63 de magazine inchiriata in intregime unor companii precum Takko, Sprider Stores sau Benvenuti. Chiar mai repede va fi inaugurata in cadrul acestui proiect si o unitate Praktiker cu o suprafata de 9.350 mp.
Pe de alta parte, tot la sfarsitul acestui an trebuia inaugurata prima etapa din proiectul de la Oradea, care va cuprinde un Carrefour, un magazin Bricostore, o unitate Media Galaxy, o galerie comerciala si un cinematograf operat de Cinema City.
"Omilos Group a reevaluat deschiderea primei faze a proiectului in urma feedback-ului primit de la o parte din chiriasi. Acestia au considerat ca sfarsitul lui decembrie - inceputul lui ianuarie nu este o perioada proprice. In plus, avand in vedere amploarea acestui retail park, este greu sa coordonezi toti jucatorii implicati", a declarat Ioana Ionescu, marketing manager al Omilos Group. Cele doua proiecte vor cuprinde si faze ulterioare de dezvoltare, valoarea totala a investitiilor fiind de peste 250 mil. euro.
Proiectul din Iasi va mai cuprinde si un mall cu o suprafata de 66.000 mp, un magazin Mobexpert si o unitate Media Galaxy, precum si alte doua unitati comerciale. La Oradea va fi inaugurat anul viitor si un mall de 21.500 mp si un magazin Mobexpert.
Procesul de inchiriere a proiectului de la Iasi a fost gestionat de consultantii firmei CB Richard Ellis Eurisko, in timp ce parcul de retail din Oradea a fost inchiriat de Cushman & Wakefield Activ Consulting. Era Shopping Iasi va fi cel de-al patrulea centru comercial din oras, in care mai sunt in prezent mallurile Iulius Mall, Moldova Mall si Felicia Shopping Center, in timp ce proiectul de la Oradea va intra in competitie cu mallul Lotus Market, inaugurat in urma cu sase ani, si cu Tiago Mall, care urmeaza a fi deschis in noiembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO