Business Construct

Rezultate: Impact creste pe o piata in scadere

28.08.2008, 11:15 24

Dezvoltatorul imobiliar Impact Bucuresti a anuntat o crestere cu 30% a profitului net pe primele sase luni pana la 14,1 mil. lei (3,8 mil. euro), chiar daca tranzactiile imobiliare au inregistrat o stagnare ca efect al crizei internationale. Vanzarile companiei, in principal proprietati rezidentiale s-au majorat in aceeasi perioada de 2,4 ori, ajungand la 77 mil. lei (21 mil. euro).
"Ce a contribuit mai mult la veniturile companiei in trimestrul al doilea au fost apartamentele vandute la proiectele Total si Rubin din cadrul complexului rezidential Greenfield. In general, trimestre mai bune la noi sunt al doilea si al patrulea pentru ca in sezoanele friguroase nu se poate lucra foarte bine, iar pe caldura sunt vanzari mai slabe", a declarat Carmen Sandulescu, directorul economic si unul dintre principalii actionari ai Impact Bucuresti.
Compania a anuntat in luna mai ca va aloca, in parteneriat cu alt investitor, circa 160 mil. euro pentru constructia a peste 1.900 de apartamente pe un teren de 17 hectare in nordul Bucurestiului, lucrarile urmand sa fie desfasurate in intervalul 2008-2011.
Tot anul acesta, Impact va incepe lucrarile de infrastructura la un proiect imobiliar situat in nordul orasului Cluj-Napoca, dezvoltat in parteneriat cu municipalitatea, care va cuprinde 6.000 de locuinte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO