Business Construct

Şeful companiei care pune uşi centrelor comerciale şi clădirilor de birouri: Proiectele de construcţii intrate în hibernare dau semne de repornire

Vlad Stanislav, country manager al GEZE România:
În provincie există un reviriment faţă de anii anteriori. Constanţa, Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca sunt oraşe care aveau în ultima perioadă doar o investiţie mai mare pe an, iar acum sunt mai multe proiecte.

Vlad Stanislav, country manager al GEZE România: În provincie există un reviriment faţă de anii anteriori. Constanţa, Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca sunt oraşe care aveau în ultima perioadă doar o investiţie mai mare pe an, iar acum sunt mai multe proiecte.

Autor: Andreea Neferu

21.07.2014, 00:05 448
GEZE România, subsidiara locală a producătorului german de sisteme de acţionare a uşilor şi a tehnologiei de siguranţă GEZE, susţine că numărul de proiecte de construcţii din sectorul comercial înregistrează o creştere, în timp ce clădirile de birouri devin o investiţie din ce în ce mai tentantă, odată cu dezmorţirea economiei, care determină com­paniile să se gândească din nou la extindere.
 
„Momentan evoluţia (pieţei locale de construcţii private – n.red.) are la bază două mari grupe de proiecte: pe de o parte dezvoltările noi, aparţinând fie unor investitori tradiţionali care intuiesc creşterea economică viitoare, fie unor jucători nou-intraţi pe piaţa din România. Pe de altă parte, o serie de proiecte intrate în «hibernare» pe perioada crizei dau semne de repornire“, spune Vlad Stanislav, country manager al GEZE România, companie care a livrat de-a lungul timpului uşi rotative sau automatizări pentru proiecte precum Petrom City, Nusco Tower, Swan Offices sau magazine Lidl şi Kaufland. Un exemplu de proiect reluat este mallul ParkLake Plaza din cartierul bucureştean Titan, pe care portughezii de la Sonae Sierra şi grupul irlandez Caelum Development l-au lansat în urmă cu aproape 7 ani, însă proiectul a debutat efectiv anul acesta.
 
Stanislav mai spune că proiectele de construcţii private înregistrează o revenire nu doar la nivelul Capitalei, ci şi în celelalte oraşe mari din ţară.
 
„În provincie există un reviriment faţă de anii anteriori. Constanţa, Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca sunt oraşe care aveau în ultima perioadă doar o investiţie mai mare pe an, iar acum sunt mai multe proiecte într-un singur an. De asemenea, dacă în ultimii 5-10 ani s-au construit clădiri de calitate medie în aceste oraşe, acum se merge pe clădiri premium“, spune Stanislav.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO