Business Construct

Distribuitorul de materiale şi finisaje pentru construcţii Sipex Company anunţă un profit net de 20,1 mil. lei în 2022, în creştere cu 25% faţă de 2021

Distribuitorul de materiale şi finisaje pentru...

Autor: Roxana Rosu

24.02.2023, 13:25 453

Sipex Company, distribuitor de materiale şi finisaje pentru construcţii, listat la Bursa de Valori Bucureşti pe piaţa AeRO (simbol bursier SPX), a încheiat 2022 cu o cifră de afaceri de 291 milioane lei, în creştere cu 12,5% comparativ cu 2021, şi un profit de 20,1 milioane lei, în urcare cu 25%, potrivit raportului financiar annual preliminar. 

„Am înregistrat cel mai bun an de la înfiinţarea companiei în 1997, profitul net depăşind bugetul anunţat în iunie 2022. Rezultatele trebuie analizate în contextul unor provocări serioase din piaţa materialelor de construcţii global şi naţional. Am avut o evoluţie favorabilă în toate cele trei canale, canalul B2B contribuind cel mai mult la creşterea cifrei de afaceri ca urmare a avansului numărului de clienţi. Rezultatele înregistrate în 2022 confirmă maturitatea afacerii Sipex, suntem continuu preocupaţi de identificarea soluţiilor optime de aprovizionare a celor 12 centre logistice deţinute la nivel national”, spune Irinel Gheorghe, CEO al Sipex.

„Ne bazăm în primul rând pe partenerii noştri producători, astfel încât să oferim mereu noutăţi în materie de produse şi tehnologii prietenoase cu mediul.“ Compania operează cu un model de afaceri integrat, organizat în 3 linii de afaceri: vânzare şi distribuţie de materiale şi finisaje pentru construcţii, prestări servicii (consultanţă tehnică) şi vânzare de produse finite colorate. 

Distribuţia se realizează retail tradiţional business to business şi magazine online propriu. 

SIPEX are aproximativ 300 de angajaţi, deţine 12 centre logistice şi un parc auto de 191 de autovehicule. Punctele de lucru şi de desfacere ale companiei sunt: Braşov, Bucureşti, Cluj, Craiova, Iaşi, Ilfov (Pantelimon), Focşani, Piatra Neamţ, Prahova (Ariceştii Rahtivani), Râmnicu Vâlcea, Suceava, Timişoara. 

SIPEX a fost listată la Bursa de Valori Bucureşti în piaţa AeRO în iunie 2022 în urma unui plasament privat prin care a atras 10,6 mil. lei de la 54 de investitori.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO