Business Construct

Stiri: Afaceri profitabile in retail de constructii

Stiri: Afaceri profitabile in retail de constructii
31.05.2007, 20:09 213

Cei mai mari distribuitori de materiale de constructii cu capital romanesc, Dedeman din Bacau, Arabesque din Galati, Ambient Sibiu, au inregistrat cresteri ale profiturilor intre 60% si 100%, potrivit rapoartelor preliminare.
Practic, in ultimii ani jucatorii locali au reusit sa se impuna in fata retailerilor straini, care au investit puternic in expansiunea afacerilor pe piata romaneasca.
Arabesque SRL a realizat anul trecut un profit net de 19 mil. euro (la cursul BNR pe 2006 de 3,5245 lei/euro), in crestere cu 60% fata de anul precedent. Acelasi ritm de crestere a fost inregistrat si de cifra de afaceri, care a ajuns la circa 330 mil. euro. Situatiile financiare ale
companiei pe anul 2006 sunt consolidate si includ subsidiarele din Republica Moldova si Ucraina, potrivit reprezentantilor companiei.
Arabesque, singurul distribuitor local de materiale de constructii care s-a extins in afara Romaniei, intentioneaza sa achizitioneze un credit de 56 mil. euro de la IFC (International Financial Corporation) pentru extinderea activitatii pe pietele din Romania, Ucraina si Moldova, precum si pentru patrunderea pe pietele din Serbia si Bulgaria.
"Previziunile pentru urmatorii ani sunt la fel de optimiste deoarece in Romania mai este loc pentru investitii in domeniu, iar piata poate face loc atat investitorilor locali, cat si marilor jucatori din afara", a declarat Dragos Paval, directorul general si unul dintre actionarii Dedeman Bacau. Dedeman SRL a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 112 mil. euro, in crestere cu 60% fata de anul precedent, in timp ce marja neta de profit s-a situat la circa 13%.
Cel mai mare retailer de materiale de constructii din Transilvania, Ambient SRL, a realizat in 2006 un profit net de 6,7 mil. euro, dublu fata de anul precedent, la o cifra de afaceri de 170 mil. euro, potrivit rezultatelor preliminare ale companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO