Business Construct

Stiri: ING Real Estate Development tatoneaza piata locala

31.05.2007, 20:05 37

Divizia de dezvoltare imobiliara a grupului ING, ING Real Estate Development, este interesata sa intre pe piata romaneasca cel mai tarziu anul viitor pentru a construi locuinte si proiecte comerciale. Compania va dezvolta in prima faza proiecte imobiliare de pana in 100 milioane de euro atat in Bucuresti, cat si in orasele mari din tara.
"Vrem sa intram cat mai rapid pe piata romaneasca si in functie de oportunitatile pe care le vom gasi am putea incepe un proiect chiar anul acesta", a declarat Maarten de Jong, directorul de operatiuni al companiei ING Real Estate Development.
Compania a fost implicata anul trecut in dezvoltarea proiectului de birouri S-Park, achizitionat anul acesta de fondul austriac Immoeast pentru 100 mil. euro, insa a renuntat ulterior. "Am decis sa ne retragem din proiectul S-Park, pentru ca la acel moment eram implicati in mai multe proiecte imobiliare si aveam resurse limitate pentru continuarea dezvoltarii ansamblului de birouri", afirma Maarten de Jong.
ING Real Estate Development a dezvoltat pana in prezent 1,2 milioane mp de spatii de retail. Grupul olandez este prezent deja cu divizia de investitii imobiliare, ING Real Estate Investment Management (ING-REIM), care va investi circa 200-300 mil. euro in urmatorii trei ani in achizitionarea de proiecte comerciale, industriale sau de birouri. ING-REIM a lansat anul trecut un fond de investitii cu o tinta de capitalizare de minimum un miliard de euro, care vizeaza proiecte imobiliare in Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia, Romania si Austria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO