Business Construct

Stiri: Viessmann a vandut 24.000 de centrale termice

31.05.2007, 20:02 27

Importatorul centralelor termice Viessmann estimeaza pentru acest an o crestere cu circa 20% a numarului de unitati vandute in Romania, comparativ cu nivelul de 24.000 de centrale comercializate in 2006.
Din totalul vanzarilor realizate anul trecut, ponderea cea mai importanta a fost ocupata de segmentul microcentralelor murale, cu 14.000 de unitati vandute, diferenta fiind acoperita de centralele pe baza de condensatii, care recicleaza gazele arse, precum si de microcentralele care functioneaza prin arderea lemnului.
Segmentul centralelor cu combustibil solid a cunoscut o crestere foarte mare anul trecut si aceasta tendinta se va pastra si in 2007, datorita cresterii pretului gazelor naturale, potrivit reprezentantilor Viessmann. Peste 50% din vanzarile companiei au fost realizate in zona Transilvaniei.
Piata romaneasca a centralelor termice va creste in acest an cu circa 10% in volum, fata de nivelul de aproximativ 175.000 de unitati vandute anul trecut, in timp ce preturile centralelor termice nu vor cunoaste fluctuatii semnificative in 2007, deoarece limitele de pret au fost deja atinse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO