Business Construct

Studiu: Nordul Capitalei are cele mai scumpe vile

26.06.2008, 20:10 23

Cea mai scumpa vila noua din Bucuresti are un pret de circa 4,35 mil. euro si se afla in zona Baneasa din nord, zona puternic dezvoltata pe segmentul rezidential, potrivit companiei de consultanta imobiliara Regatta.
Acesta este pretul pentru o vila din apropierea padurii construita pe un teren cu o suprafata de 4.000 de metri patrati si cu o structura formata din subsol, parter si un etaj. Suprafata construita este de 1.200 de metri patrati. Printre dotarile vilei se numara piscina acoperita, sauna, sala de fitness sau cinematograf. Cele mai scumpe zece vile nominalizate de Regatta sunt evaluate la peste
19 milioane de euro, noua dintre acestea fiind plasate in zona Baneasa. Singura vila din afara Bucurestiului se afla in Snagov, are o suprafata de 1.000 de metri patrati, este construita pe un teren de 5.000 de metri patrati si costa trei milioane de euro.
Cea mai "ieftina" proprietate costa 650.000 de euro si reprezinta o vila de 400 de metri patrati construita pe un lot de 600 de metri patrati din zona Baneasa-Pipera. Baneasa este una dintre cele mai active zone ale Capitalei in privinta dezvoltarii locuintelor de lux, care au inceput sa rivalizeze la pret cu vilele vechi din zone consacrate ale orasului, precum Primaverii, Floreasca sau Kiseleff, unde preturile locuintelor pot ajunge si chiar depasi nivelul de 5.000 de euro pe metrul patrat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO