Business Construct

Toamnă încinsă de malluri la Oradea

Toamnă încinsă de malluri la Oradea
29.09.2011, 00:00 387

Oradea va deveni în această toamnă un punct fierbinte pe harta mallurilor, două proiecte cu o suprafaţă cumu­lată de aproape 60.000 de metri pătraţi având programată deschiderea, respectiv Oradea Shopping City şi mallul din parcul comercial ERA.

Aceste proiecte se vor adăuga proiectului Lotus Center, care în acest an a reuşit să atragă cei mai râvniţi retaileri de fashion de pe piaţă - Zara şi H&M. Cu toate acestea, proprietarii proiectelor ERA şi Oradea Shopping City - Argo Real Estate şi Gabriel Popoviciu - au mers înainte cu mallurile, încercând să atragă şi alţi chiriaşi.

Recent proprietarii ERA au anunţat semnarea unui contract de 3.000 de metri pătraţi cu Elvila pentru deschiderea unui magazin de mobilier, în timp ce reprezentanţii Oradea Shopping City au anunţat trei chiriaşi noi - Eponge kids, Cacharel şi US Polo - precum şi data deschiderii: 14 octombrie.

Pentru mallul din cadrul parcului comercial ERA, proiect în care funcţionează în prezent un hipermarket Carrefour şi o galerie comercială, nu a fost fixată data deschiderii, dezvoltatorii anun­ţând doar că aceasta va avea loc "până la sfârşitul anului".

Cu cele două proiecte, Oradea va depăşi 100.000 mp de spaţii comerciale moderne şi va deveni astfel un oraş mai aglomerat de malluri decât Timişoara sau Cluj, având un raport de circa 500 mp la 1.000 de locuitori.

În plus, compania Oasis a anun­ţat un al patrulea proiect la Oradea, a că­rui finalizare era anunţată pen­tru 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO