Business Construct

Tranzacţie surpriză: Producătorul de prefabricate din beton Prebet Aiud cumpără 5% din Roca Investments pentru 2,1 milioane de euro. Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments: Această tranzacţie este o premieră în istoria ROCA din trei motive

Tranzacţie surpriză: Producătorul de prefabricate din...

Autor: Liviu Popescu

05.05.2021, 11:04 3054

Prebet Aiud (PREB), producător de prefabricate din beton armat şi precomprimat, companie listată cu o capitalizare de aproape 16 mil. euro, a anunţat miercuri la bursa de la Bucureşti că în şedinţa din 4 mai 2021 Consiliul de Administraţie a decis achiziţia unui pachet la Roca Investments, divizia de investiţii care face parte din Impetum Group.

“Prebet Aiud Sa informează acţionarii şi investitorii că în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie din data de 04.05.2021, Consiliul de Administraţie a decis achiziţia unui pachet de 5% la ROCA INVESTMENTS (Platforma ROCA S.A.) concretizată la un preţ de 2.100.000 euro”, se arată în raportul publicat astăzi la bursă.

Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments, spune că această tranzacţie este o premieră în istoria ROCA din trei motive:

"În primul rând sunt confirmate de piaţă atractivitatea şi validitatea modelului de busines: o formulă care se bazează pe capacitatea IMM-urilor din România de a genera valoare adaugată, atunci când au alături un partener implicat. Pe de altă parte, prin preţul tranzacţiei, este recunoscută evaluarea a companiilor în care ROCA deţine participaţii, de 42 milioane euro. Nu în ultimul rând, ne bucură faptul că familia ROCA s-a mărit şi la acest ecosistem pe care-l dezvoltăm se alătură noi acţionari şi astfel misiunea ROCA, aceea de a crea o nouă cultură antreprenorială bazată pe parteneriat, are şi mai mulţi susţinători”.

La jumătatea lunii aprilie, ZF scria că ROCA Investments, divizia de investiţii care face parte din Impetum Group, a avut un randament al investiţiilor de 62% în 2020 şi a ajuns la o evaluare a portofoliului de 42 de milioane de euro. Rezultatele vin după trei ani de activitate şi reprezintă o dublare faţă de nivelul de 22,3 milioane de euro de la finalul lui 2019.

“ROCA Investments oferă soluţii de capital şi parteneriat activ pentru revitalizarea şi consolidarea afacerilor româneşti care traversează momente de dificultate, pentru companii care au potenţial de creştere accelerată şi au nevoie de un partener în acest sens, dar şi pentru companii care caută să transfere managementul businessului în mâinile unor executivi performanţi.În spatele acestei companii se află un grup de antreprenori şi manageri experimentaţi în business, implicaţi şi dedicaţi, care contribuie prin capital şi knowledge în toate proiectele ROCA Investments”.

Divizia de investiţii este prezentă în 10 judeţe ale ţării, în 5 mari sectoare de activitate: agrifood, logistică, servicii industriale, producţie materiale de construcţii, îngrijirea personală.

Cele 13 companii din portofoliu (din care două inactive) au generat în 2020 o cifră de afaceri cumulată de 98 milioane de euro, un profit operaţional (EBITDA) de 5 milioane de euro şi au peste 1.000 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO