Business Construct

Verde la bricolaj

Verde la bricolaj
29.09.2011, 00:00 481

Francezii de la Leroy Merlin, locul patru în topul celor mai mari reţele de bricolaj la nivel mondial, au deschis la jumătatea lunii septembrie primul magazin de pe piaţa locală în Bucureşti, oraş în care erau deja 17 "hipermarketuri pentru construcţii".

Francezii au închiriat încă din 2008, când nu era criză, pentru circa 2 milioane de euro pe an spaţiul din proiectul Colosseum Chitila dezvoltat de omul de afaceri Panico Panayi, dar au deschis magazinul la o distanţă de trei ani, într-o piaţă extrem de aglomerată, cu cel puţin şase companii care se luptă pentru o poziţie de top.

Primul lucru care îţi sare în ochi, spre deosebire de restul magazinelor de bricolaj, este culoarea verde, prezentă atât la cele 14 case de marcat, cât şi pe alte elemente precum cărucioarele din plastic pentru cumpărături mai puţine.

La intrare este un loc de joacă pentru copii, după modelul magazinului de mobilier IKEA, în timp ce în interiorul magazinului sunt amenajate o cafenea şi o minibibliotecă cu volume şi indicaţii pentru amenajări şi construcţii.

Investiţia pentru deschiderea magazinului s-a ridicat la circa 6 milioane de euro, sumă care include amenajarea spaţiului şi rafturile, precum şi stocul de marfă şi salariile. La aceşti bani se adaugă o garanţie de 26 de milioane de euro pentru plata chiriei pe durata contractului de 13 ani, respectiv 2 milioane de euro anual.

Ce vânzări va avea magazinul pentru acoperirea tuturor costurilor?

"Nu contează cifra de afaceri. Am vizitat 500 de gospodării pentru a întreba oamenii ce şi-ar dori să gă­sească în magazin, în încercarea de a adapta spaţiul la nevoile locale. Dacă ei vor fi mulţumiţi, cifra de afaceri obţinută va fi rezultatul acestui fapt."

Cu o suprafaţă totală de 17.000 mp, din care suprafaţa de vânzare este de 15.000 mp, francezii au unul dintre cele mai mari magazine de bricolaj din Bucureşti, după unităţile Hornbach, care au suprafeţe de circa 20.000 mp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO