Business Hi-Tech

150.000 de tablete PC vor fi vândute pe piaţa românească în acest an

150.000 de tablete PC vor fi vândute pe piaţa românească în acest an

Foto Octav Ganea

Autor: Radu Racu

04.09.2012, 00:07 566

Românii vor cumpăra circa 150.000 de tablete PC anul acesta, confirmând tendinţa de creştere a celui mai dina­mic sector din piaţa IT, reiese din estimările Samsung Ro­mânia, unul dintre cei mai importanţi jucători din electro-IT-ul românesc.

Ca şi pe principalele pieţe mondiale, tabletele PC - computere cu ecran tactil, cu diagonala de 17-25 de centimetri - reprezintă "superstarul" vânzărilor din IT-ul ro­mânesc, cu 55.000 de unităţi comercializate în prima jumă­tate a anului.

Interesul pentru tablete PC este în creştere, însă se menţine deocamdată la mare distanţă de vânzările de telefoane mobile inteligente, aşa-numitele smartphone-uri.

Cele mai importante nume de pe piaţa locală de tablete, ca şi la nivel mondial, sunt iPad-ul de la Apple şi Galaxy-ul de la Samsung.

Pe acelaşi segment mai concurează taiwanezii de la Asus, japonezii de la Toshiba, dar şi românii de la Visual Fan, Televoice, E-Boda sau Serioux.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO