Business Hi-Tech

7 milioane de baterii Sony vor fi retrase de pe piata

02.10.2006, 19:08 18

Companiile Toshiba si Fujitsu s-au alaturat unei liste lungi de producatori de PC-uri care retrag de pe piata baterii Sony din cauza riscurilor ridicate ca acestea sa ia foc, ridicand astfel numarul bateriilor Sony ce vor fi retrase de pe piata la 7 milioane de unitati, scrie presa internationala.
Oficialii Toshiba au declarat saptamana trecuta ca vor retrage 830.000 de baterii pentru laptop produse de Sony, dupa ce oficialii acesteia au afirmat ca bateriile prezinta riscuri de scurtcircuitare si supraincalzire, care pot conduce la incendii. In urma anuntului Dell si Apple de retragere a bateriilor Sony, oficialii companiei nipone au estimat costurile inlocuirilor intre 130 si 200 mil. euro. Totusi, unii analisti sunt de parere ca aceste probleme vor avea un impact limitat. "Pe termen lung, Sony va ramane unul dintre furnizorii de top de baterii si este de neimaginat ca producatorii de PC-uri vor inceta sa cumpere baterii Sony", a declarat Masahiro Ono, analist al Morgan Stanley. Sony se asteapta sa atinga pana in martie 2007 vanzari de 180 mld. yeni (1,2 mld. euro) in cadrul diviziei de acumulatori, aproximativ 2% din venitul total al companiei. Actiunile Sony au scazut la bursa cu 6,8% de la prima retragere anuntata de compania Dell in luna august.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO