Business Hi-Tech

Activitatea Astral Telecom va fi e-administrata prin SunSystems

13.11.2002, 00:00 19

Dupa 1 ianuarie, cand piata de telefonie se va liberaliza, concurenta dintre operatorii de cablu din Romania va deveni si mai acerba odata cu extinderea activitatii si a serviciilor. Afacerile vor deveni din ce in ce mai dificil de administrat, astfel incat solutiile  informatice de management devin obligatorii. Este si cazul Astral Telecom, unul dintre cei mai importanti operatori CATV din Romania, cu o cifra de faceri de 35 de milioane de dolari in acest an.
Pentru a face fata competitiei, Astral Telecom s-a vazut pus in situatia de a instala rapid un sistem integrat de management al grupului.
"Una din consecintele politicii noastre de extindere a fost necesitatea de a implementa o solutie eficienta pentru managementul afacerii, care sa ne permita in orice moment sa avem un control unitar si o imagine clara a activitatii la nivelul intregii tari", a afirmat Aurel Costea, CEO la Astral Telecom.
Dupa un proces de selectie a ofertelor de sisteme informatice integrate de pe piata, Astral Telecom a ales solutia SunSystems, distribuita in Romania de compania LLP Bucharest.
Sistemul SunSystems va fi instalat pe un server central situat in sediul Astral Telecom din Cluj-Napoca, urmand ca sucursalele din teritoriu sa se conecteze online folosind infrastructura de comunicatii si Internet a grupului.
Solutia SunSystems va permite controlul si integrarea tuturor activitatilor firmei Astral Telecom din departamenetele financiar-contabil, aprovizionare, stocuri, vanzari si raportare. Aplicatia va rula pe o platforma Microsoft Windows 2000 Server si va permite conectarea simultana a 100 de utilizatori.
"Suntem onorati de parteneriatul incheiat cu Astral Telecom, mai ales ca industria CATV si de comunicatii este un domeniu in care LLP si SunSystems au o puternica traditie, printre clientii nostri numarandu-se UPC, Zapp si Connex", a declarat Mihai Chirita, director general LLP Bucharest.
In prezent, grupul Astral este unul dintre liderii sectorului romanesc de cablu TV cu o cota de peste 20% din piata autohtona.
LLP Bucharest face parte din grupul cu capital britanic LLP, specializat in furnizarea si implementarea de solutii informatice pentru managementul intreprinderilor. LLP Bucharest a avut in 2001 o cifra de afaceri de 1,8 mil. $ iar printre cei peste 50 de clienti pe care ii are in Romania se numara Shell, Unilever, Renault, Philip Morris, Texaco, Ursus, Medicover sau Marriott.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO