Business Hi-Tech

Adobe angajeaza 50 de oameni in Romania anul acesta

20.05.2009, 00:00 50

Adobe Systems Romania, subsidiara locala a celui mai mare producator de aplicatii de design grafic, a angajat 20 de persoane de la inceputul acestui an, ajungand la 110 salariati, si are in plan sa recruteze inca 30 de oameni pana la finele lui 2009.

Planul de angajari va continua si in 2010, cand centrul de dezvoltare software Adobe din Romania va creste cu inca 50-60 de angajati, a declarat Digby Horner, vicepresedintele companiei pentru piete emergente.
"Problema este ca nu prea gasim oamenii pe care ii dorim, pentru ca avem un standard inalt. Chiar am inceput sa aducem in Romania persoane care au plecat in strainatate", a adaugat Alexandru Costin, directorul general al Adobe Romania.
"De asemenea, am recrutat primii doi oameni din Politehnica si am adus cateva persoane care au lucrat in cadrul laboratorului CERN din Elvetia."
Adobe si-a deschis reprezentanta din Romania in 2006, atunci cand a preluat compania InterAKT Online, fondata de Alexandru Costin si Bogdan Ripa.
Digby a precizat ca Adobe a ales Romania pentru forta de munca foarte bine pregatita si costurile favorabile. Adobe, care a analizat atunci si tari precum Cehia si Ungaria, a pornit cu 34 de angajati si a realizat in doi ani si jumatate investitii de peste 10 milioane de dolari (7,3 milioane de euro), in special in pregatirea personalului.
Compania are planificate investitii anuale de 5 milioane de dolari pentru divizia din Romania.
Angajatii Adobe din Romania au dezvoltat module importante din framework-ul pentru aplicatii web Adobe Flex, precum si o parte a noii versiuni a playerului Flash.
Horner a mai precizat ca Europa de Est genereaza 10-12% din veniturile Adobe obtinute in afara Statelor Unite, care reprezinta 60% din total. Adobe Systems Romania a anuntat ca in acest an nu estimeaza cresterea vanzarilor, dupa ce anul trecut nu a atins tinta initiala, care prevedea o majorare cu 30%. Afacerile companiei au totalizat 17 mil. lei (5,1 mil. euro) in 2007, potrivit datelor disponibile pe pagina Ministerului Finantelor.
Cele mai bine vandute produse ale companiei pe plan local raman seria Creative Suite si aplicatia Acrobat.
Adobe anuntase anul trecut ca intentioneaza sa deschida un centru de suport tehnic, plan care nu a fost anulat.
"Divizia din Romania este concentrata pe cercetare si dezvoltare si mai putin pe suport pentru clienti. Pentru asigurarea suportului ne gandim sa externalizam", a spus Costin.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO