Business Hi-Tech

Adresele IP "pe stil vechi" au fost epuizate, la 30 de ani după alocarea primelor numere

Adresele IP "pe stil vechi" au fost epuizate, la 30 de ani după alocarea primelor numere

Autor: Popescu Vlad

04.02.2011, 11:19 48

Organizaţia care supraveghează alocarea globală de adrese IP aalocat joi, în Statele Unite, ultimul pachet de adrese de internetdisponibile, la 30 de ani după crearea şi distribuirea primelornumere de identificare, transmite Reuters, citată de Mediafax Business.

Protocolul IPv4 a rămas astfel fără adrese IP libere, cele circapatru miliarde de combinaţii posibile fiind epuizate.
Tranziţia la noua versiune de adresă de internet, IPv6, a începutdeja de câţiva ani şi ar trebui să treacă neobservată pentrumajoritatea utilizatorilor.

Ultimul bloc de adrese IPv4 a fost alocat joi seară în cadrulunei ceremonii speciale la Miami. O adresă IP este un set unic denumere care identifică un dispozitiv conectat la internet.
Epuizarea adreselor "pe stil vechi" a fost accelerată în ultimiiani de explozia gadget-urilor mobile conectate la internet, derăspândirea tot mai largă pe glob a utilizatorilro de internet şide popularitatea site-urilor de succes, precum cele ale Google sauFacebook.

Noul standard IPv6 va oferi mult mai mult "loc" pe internet,fiind posibilă alocarea a 340 ori 10 la puterea 36 de adrese.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO