Business Hi-Tech

Afacerile softiştilor de la Transart Cluj au crescut cu 10%

Afacerile softiştilor de la Transart Cluj au crescut cu 10%

Autor: Laurentiu Cotu

04.02.2015, 14:38 643

Furnizorul de soluţii software Transart din Cluj-Napoca a realizat în 2014 o creştere de 10% a cifrei de afaceri faţă de anul anterior, datorită dezvoltării produselor proprii şi a portofoliului de clienţi. Compania a avut în 2013 o cifră de afaceri de 12,2 mil. lei (2,7 mil. euro), un profit net de aproape 1,3 mil. lei (290.000 de euro) şi un număr mediu de 90 de angajaţi, conform site-ului Ministerului de Finanţe.

’’2014 a fost al doilea an de după criză, în care am înregistrat o creştere organică de 10%, cu evoluţii pozitive în toate ariile principale de activitate. Toate produsele Transart au beneficiat anul trecut de îmbunătăţiri funcţionale’’, a declarat Marius Iurian, managing partener Transart.

Clujenii au câştigat anul trecut 80 de clienţi noi, soluţiile de automatizare a forţei de vânzare fiind utilizate în prezent de peste 6.500 de utilizatori mobili şi 15 companii multinaţionale. Transart furnizează soluţii software integrate pentru companiile care desfăşoară activităţi de import, comerţ şi distribuţie.

Clienţii Transart sunt companiile Unilever, Molson Coors, Mars, Reckitt Benckiser sau Mondelez International, cu care clujenii au extins colaborarea pe proiecte de Business Intelligence în ţări precum Africa de Sud, Egipt, Liban, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Qatar, Bahrain, Oman, Marea Britanie şi Australia.

Printre clienţii noi, câştigaţi anul trecut de Transart, se află  Kandia Dulce şi Skills In Healthcare- Farmexpert, producătorul de cafea Cafea Fortuna, companiile din industria cărnii Vascar Vaslui şi Selmont Baia Mare, dar şi peste 70 de IMM-uri ce desfăşoară în principal activităţi de comerţ, distribuţie, servicii şi producţie.

’’Vom continua să ne extindem pe plan extern, atât în zona de Business Intelligence, pe sisteme de optimizare a promoţiilor derulate de producători din FMCG prin intermediul marilor lanţuri de retail, dar, în special cu produsul nostru Hermes SFA, în ţări precum Italia, Spania, Serbia, Ungaria sau Bulgaria’’, a spus Marius Iurian. Transart are birouri comerciale în Bucureşti, Iaşi şi Timişoara, sediul şi centrul de dezvoltare software fiind în Cluj-Napoca, conform informaţiilor de pe site-ul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO