Business Hi-Tech

Air Canada, victima virusilor informatici

22.08.2003, 00:00 13

Valul de virusi informatici care a asaltat de cateva zile spatiul cibernetic mondial a facut si victime cu renume. Ultima pe lista este cea mai mare companie de transport aerian din Canada, Air Canada, scrie presa internationala. Virusul denumit de unii specialisti “White Hat” iar de altii “Welchia” sau “Nachi” s-a strecurat tocmai in sistemele informatice utilizate de Air Canada pentru check-in si rezervari.
Pana cand specialistii de la IBM au fost chemati sa rezolve problema, activitatea companiei a fost incetinita iar pasagerii au fost avertizati asupra posibilitatii intarzierii sau anularii unor curse aeriene.
Atacul virusului a intervenit intr-un moment extrem de dificil pentru Air Canada. Compania nu-si revenise inca pe deplin in urma penei de curent care a afectat la sfarsitul saptamanii trecute o parte din Statele Unite si Canada si care a determinat operatorul aerian sa anuleze 700 de zboruri. In plus, Air Canada se confrunta si cu probleme de natura financiara. Compania, aproape falimentara, a anuntat nu demult ca intentioneaza sa reduca numarul total al angajatilor (40.000) cu aproape un sfert.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO