Business Hi-Tech

Altex: Detinem 30% din piata de retail de calculatoare

18.01.2006, 20:25 35

Distribuitorul de produse electronice si electrocasnice Altex a vandut anul trecut peste 60.000 de calculatoare marca Davio, obtinand o cota de piata de 30% pe sectorul vanzarilor de retail.

"Piata de retail se refera la segmentul reprezentat de calculatoarele pentru uz personal, calculatoarele cumparate de clienti din magazinele detinute de marile lanturi de retail pentru a fi folosite acasa", a spus pentru ZF Costin Soare, director de vanzari si marketing IT&C la Altex.

Piata de retail este estimata de oficialii Altex la circa 180.000 de calculatoare vandute anul trecut.

"Estimam pentru anul in curs ca procentul de crestere a vanzarilor la calculatoarele Davio va depasi procentul de crestere generala a pietei de calculatoare", a adaugat Soare.

Altex, prin marca Davio, concureaza cu asamblatori de calculatoare precum Flamingo, K-Tech si Romsoft.

Anul trecut, in Romania au fost vandute aproximativ 500.000 de computere, a estimat pentru ZF Valentin Negoita, presedintele asociatiei IT&C APDETIC. "Segmentul SO-HO (small office " home office) a cumparat 80% din calculatoarele vandute anul trecut, iar restul de 20% au mers catre segmentul corporate si catre cel public", a adaugat Negoita. In segmentul SO-HO sunt incluse atat piata de retail, cat si piata companiilor mici si mijlocii.

Calculatoarele Davio au fost lansate pe piata in toamna anului 2004 si sunt produse de Complet Electro Serv, companie a grupului Altex. Gama de computere Davio cuprinde in prezent 12 configuratii, cu preturi cuprinse intre 700 si 4.300 RON.

Brandul de PC-uri Davio a fost bine primit pe piata locala, spun oficialii Altex. "In 2004, dupa lansarea brandului in luna septembrie, am vandut 28.000 de computere Davio. Aproximativ 24.000 au fost vandute pe trimestrul patru al anului 2004", a declarat anterior Costin Soare.

Primul magazin Altex a fost lansat in 1993 la Piatra Neamt. In prezent, Altex are o retea de 120 de magazine in toate judetele din Romania si opereaza 8 electrocomplexuri Media Galaxy. Primul magazin de tip Media Galaxy a fost lansat in Bucuresti in 2004.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO