Business Hi-Tech

Analistii IT: Gadgeturile de azi sunt prea complicate

11.01.2005, 00:00 14

Lui Bill Gates ii da mana sa spuna ca in urmatorii zece ani viata va deveni digitala. Cu o conditie insa, comenteaza presa internationala. Ca industria IT sa faca echipamentele electronice sa functioneze cum trebuie.
Avand in vedere avalansa de gadgeturi si echipamente hibrid care apar pe piata in fiecare zi, principala provocare a viitorului este ca acestea sa fie fabricate astfel incat sa functioneze stabil si sa poata interactiona intre ele fara problemele tehnice care le dau batai de cap inclusiv mogulilor de la conducerea gigantilor IT, spun analistii.
De pilda, prezentarea futurista a lui Gates de pe scena Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas, de saptamana trecuta, a fost intrerupta de o defectiune a computerului, care pur si simplu a refuzat sa mai raspunda la comenzi.
"Chiar in momentul asta noua oameni sunt concediati - digital", a chicotit prezentatorul Conan O'Brien cateva minute mai tarziu, cand demonstratia unui joc video facuta de un asistent al lui Gates a fost si ea intrerupta de o defectiune - pe ecranul computerului aparuse "ecranul albastru al mortii", semn ca PC-ul se blocase din nou.
Motivul problemelor tehnice era, se pare, interactiunea defectuoasa dintre software-ul Microsoft si reteaua wireless a hotelului unde se tinea conferinta.
Patania lui Bill Gates a fost, se pare, reprezentativa pentru unul din cele mai importante subiecte de discutie de la CES: gadgeturile celor 2.500 de expozanti sunt fantastice, insa mai putin atunci cand trebuie sa interactioneze intre ele.
Pe masura ce producatorii ofera tot mai multe echipamente concurente, alegerile devin tot mai greu de facut. In timp ce companiile de telefonie se pregatesc sa ofere servicii video, iar companiile de cablu vand si servicii de telefonie, consumatorul incepe sa-si dea seama ca n-are cum sa se mai descurce cu o singura telecomanda. Specialistii spun ca atat pentru companiile de cablu si de telefonie, cat si pentru producatorii de gadgeturi, provocarea viitorului este sa prezinte intr-o maniera cat mai simpla produsele si serviciile care, inevitabil, devin tot mai complexe. mihai.musatoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO