Business Hi-Tech

ANIS va lansa în noiembrie un nou index al companiilor locale de software

ANIS va lansa în noiembrie un nou index al companiilor...

Autor: Ioana Nita

10.10.2014, 00:00 259
Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii IT (ANIS) va lansa în luna noiembrie a acestui an platforma online softwareindex.ro şi catalogul omonim „Romanian Software Index“, prin intermediul cărora încearcă să promoveze companiile care activează în industria de profil. „Am început anul trecut prin editarea unui catalog al companiilor de outsourcing, dar am constatat că industria are nevoie de mai mult decât un proiect nişat. Astfel, în acest an am decis să pregătim o platformă online de sine stătătoare, prin care să creştem oportunităţile de business ale companiilor româneşti de software, şi în acelaşi timp să aducem o vizibilitate internaţională sporită pentru industria IT românească“, a declarat Valerica Dragomir, director executiv al ANIS.
 
Lansarea proiectului Romanian Software Index va fi comunicată tuturor partenerilor ANIS din străinătate, ambasadelor şi secţiilor comerciale ale României în exterior, camere de comerţ bilaterale, precum şi în cadrul evenimentelor interne şi internaţionale organizate de ANIS sau la care asociaţia participă. În 2013, 55 de companii din industria de profil au participat în cadrul proiectului, iar anul acesta reprezentanţii ANIS vor să includă cel puţin 100 de companii în catalogul „Romanian Software Index“. Companiile de software şi servicii IT, indiferent dacă sunt sau nu membre ANIS, se pot înscrie în Romanian Software Index până pe data de 20 octombrie 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO