Business Hi-Tech

ANRCTI anunta pe 30 iulie daca RCS si Zapp isi tin licentele 3G

25.06.2008, 19:13 21

Arbitrul pietei telecom va anunta pe data de 30 iulie daca operatorii RCS&RDS si Telemobil (Zapp) si-au indeplinit obligatiile de dezvoltare ale retelelor de telefonie mobila 3G, asumate prin caietele de sarcini depuse la licitatia organizata in anul 2006.
RCS&RDS si Zapp au castigat in fata Cosmote si Radiocom (Societatea nationala de Radiocomunicatii) ultimele doua licente 3G scoase la vanzare de statul roman.
RCS&RDS a anuntat ca la jumatatea anului reteaua sa de telefonie mobila, construita cu Nokia Siemens Networks, va acoperi 180 de orase si 2.500 de kilometri de drumuri nationale - reprezentand 50% din populatia Romaniei.
De cealalta parte, Telemobil (Zapp) a anuntat ca la acelasi termen reteaua construita cu furnizorul chinez de echipamente telecom ZTE va acoperi 19 orase, reprezentand 26% din populatia Romaniei. In teorie, daca Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRCTI) constata ca cei doi furnizori nu si-au indeplinit obligatiile, companiile risca sa piarda licentele 3G.
RCS&RDS a lansat insa deja serviciile de telefonie mobila, pentru care are 800.000 de utilizatori iar Zapp a anuntat ca reteaua 3G acopera mai multe orase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO