Business Hi-Tech

AOL va oferi televiziune gratis pe Internet

15.11.2005, 18:10 22

Divizia de Internet a concernului media Time Warner, America Online (AOL), se va lansa anul viitor in cea mai recenta afacere, respectiv televiziunea in format digital pe Internet, lansand gratuit sase canale cu programe realizate de compania-sora Warner Brothers.

Programele vor putea fi urmarite, evident, de clientii serviciilor de Internet ale AOL, mai ales de cei care dispun de o largime de banda suficienta pentru a urmari transmisii multimedia. Serviciul a fost botezat In2TV, iar canelele vor avea programe specifice de comedie, telenovele sau desene animate.

In primul an, televiziunea nu va emite 24 de ore din 24, in total urmand sa fie produse 3.400 de ore de programe pentru 2006. AOL va creste treptat perioada de emisie, iar oficialii companiei au asigurat ca discuta cu oficialii altor posturi TV si companii media pentru colaborari de viitor. Postul de stiri CNN face parte din concernul Time Warner, de exemplu.

America Online anuntase acest proiect in urma cu doi ani, insa de atunci nu aparusera detalii noi in piata. Analistii au salutat aceasta initiativa, apreciind ca va fi de succes.

Acest serviciu, la fel ca multe altele online, va fi sustinut prin incasarile realizate din publicitatea inserata in aceste programe. Evident ca toate campaniile de promovare in acest sistem vor fi mult mai ieftine decat cele pe televiziunea obisnuita, astfel ca vor fi atrasi mai multi clienti. Cel putin asa cred oficialii companiei. Pentru a putea furniza acest serviciu, specialistii AOL au dezvoltat un nou format, de calitatea DVD, pentru ca videoclipurile sa fie vizionate in modul full screen fara ca imaginea sa sufere.

Spre deosebire de alte servicii de continut video la cerere (on demand), In2TV al AOL va fi oferit pe un portal care va contine si jocuri video, teste de inteligenta, sondaje privind dorintele utilizatorilor si informatii interesante.

Vestea vine la scurt timp dupa ce posturile de televiziune NBC si CBS au anuntat ca vor lansa servicii de video on demand pe Internet. Disney anuntase la randul sau ca va oferi online episoade din serialele postului de televiziune ABC si productii de animatie. dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO