Business Hi-Tech

Avocaţii care vor gestiona listarea Romtelecom, selectaţi peste câteva zile

Autor: Adrian Seceleanu

01.08.2011, 15:49 528

Compania Romtelecom va selecta în câteva zile, în întârzierefaţă de termenul stabilit oficial (data de 1 august), casa deavocatură care va asista grupul elen OTE şi MinisterulComunicaţiilor în procesul care are ca obiectiv final listarea pebursă a unui pachet de acţiuni deţinut de statul român laoperatorul telecom.

Casa de avocatură trebuie să întocmească un raport privindopţiunile pe care le au acţionarii în ce priveşte Romtelecom. Spreexemplu raportul care trebuie predat până în luna decembrie trebuiesă le spună acţionarilor dacă ar fi în interesul lor ca Romtelecomsă fuzioneze înainte de listare cu cealaltă companie deţinută degrupul elen OTE în România, operatorul de telefonie mobilăCosmote.

"Procesul de selectare a casei de avocatură, care va acordasuport în realizarea studiului privind opţiunile în cazulRomtelecom, se află în faza finală, iar rezultatul acestuia va fianunţat în următoarele zile, după informarea în prealabil aConsiliului de Administraţie", au precizat pentru ZF oficialiiRomtelecom.

Grupul elen OTE şi Ministerul Comunicaţiilor au agreat caRomtelecom să aleagă avocaţii care se vor ocupa de listarea pebursă a acţiunilor deţinute de statul român la operatorul detelefonie fixă, a declarat în luna iulie pentru ZF Valerian Vreme,ministrul comunicaţiilor.

"Potrivit acordului semnat între acţionari pe data de 1 iulie,Romtelecom, ca şi companie, va gestiona procesul de selecţie aconsultantului. Pentru a asigura echidistanţa procedurii selecţiava fi validată de comisia specială care va fi creată în cadrulcompaniei pentru a monitoriza procesul de listare şi în care OTEare doi membri, iar statul român alţi doi membri", a spus şefulMCSI. El a adăugat că termenul de selecţie este prevăzut foarteclar în acordul acţionarilor.

"Selecţia trebuie să se încheie până la 1 august. La Romtelecomprocedurile sunt mai rapide."

Valerian Vreme nu a putut fi contactat pentru detalii până laora publicării acestei ştiri pentru a oferi detalii.

Şeful MCSI a declarat anterior că banca de investiţii care va fiimplicată în listarea pe bursă a acţiunilor deţinute de stat laRomtelecom sau la entitatea care va rezulta din posibila fuziune cuoperatorul de telefonie mobilă Cosmote va fi selectată până la datade 1 septembrie.

OTE şi MCSI au agreat pe data de 1 iulie, după o întâlniremaraton, ca acţiunile statului să fie listate în termen de cel multun an de zile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO