Business Hi-Tech

Azi e "Quit Facebook Day": 25.000 de oameni vor sa-si stearga conturile

Azi e "Quit Facebook Day": 25.000 de oameni vor sa-si stearga conturile
31.05.2010, 16:18 22

"Quit Facebook Day", o campanie pornita de un grup deutilizatori ai Facebook in semn de protest impotriva problemelor desecuritate si confidentialitate a informatiilor personale alemembrilor, a adunat deja aproape 25.000 de adepti care au in planastazi sa-si stearga conturile create in cadrul retelei sociale,scrie BUSINESS Magazin.

Conform unui sondaj realizat recent in randul a peste 1.500 demembri ai retelei de analistii companiei britanice de securitateinformatica Sophos, 15% dintre acestia au renuntat deja laconturile de pe Facebook, in timp ce aproximativ 30% au declarat caexista o sansa sa stearga conturile din cauza problemelor desercuritate, iar inca pe atat au spus ca este foarte probabil safaca acest lucru.

"Ca sa aiba impact insa, decizia de renuntare ar trebui luata dezeci de milioane de consumatori", apreciaza Chris Hoofnagle,directorul Berkeley Center for Law si coordonatorul proiectelor desecuritate a datelor din cadrul University of California. Ceea ceeste destul de putin probabil.

Cititi mai multe despre problemele de securitate a informatiilor personalecu care se confrunta Facebook pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO