Business Hi-Tech

Batalie pe piata soft pentru IMM

04.05.2004, 00:00 14

In primele luni ale acestui ani, mai multi giganti software au atacat piata companiilor medii si mici, pentru care au lansat servicii speciale, configurabile pentru fiecare industrie si in functie de dimensiunea afacerii.
Microsoft, SAP, Oracle si Peoplesoft sunt numai cateva nume din galeria celor care au atacat la inceput de an segmentul IMM. Cel mai mare producator de software pentru afaceri, SAP, si-a diversificat protofoliul de aplicatii Business One special pentru companiile mici. Prima versiune va fi destinata jucatorilor din industria producatoare (manufacturing). Peoplesoft a pregatit pentru companiile mici o versiune a aplicatiei World realizata de producatorul J. D. Edwards, pe care l-a achizitionat anul trecut. World Express va fi mai usor de instalat si mai ieftina decat solutia completa pentru afacerile mari. Peoplesoft a realizat variante pentru 31 de sectoare ale industriei, printre care productie, depozitare, distributie si constructii. Microsoft a anuntat ca isi va extinde oferta diviziei Business Solutions si pentru companiile mici. Oferta cuprinte aplicatia Grat Plains si tehnologie de la compania Encore pe care Microsoft a achizitionat-o recent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO