Business Hi-Tech

Benq DC2410 - solutia ideala pentru vacanta

16.06.2004, 00:00 11



Nu este o camera digitala cu performante profesioniste. Nu va putea face de la sol poze cu un avion in zbor, dar nici nu si-a propus acest lucru. Pentru ca Benq DC2410 este o camera digitala de nivel mediu (3,1 megapixeli), care bate la pret orice concurenta, fiind de exemplu cu 30% mai ieftina decat concurentul HP pe acest segment sau cu 50% decat produsul concurent de la Kodak.



Acest avantaj face din Benq DC2410 camera ideala pentru vacanta: iti poti face poze de calitate si nu tremuri de frica ca pierzi camera, ca intra nisip in ea, sau ca s-a varsat o bere in apropiere.



Pachetul original contine pe langa camera propriu-zisa o husa pentru aparat, cablu USB pentru conectarea la computer, la imprimanta sau la alt echipament dotat cu astfel de port, precum si CD-ul cu softul necesar celor cu computere mai vechi. Nu lipsesc manualul de utilizare si primul set de baterii.



Camera are blit incorporat si un panou de control "prietenos". Practic sunt cinci moduri de lucru. Automat, in care senzorii fac toata treaba, vreme insorita sau innorata, precum si moduri de lucru pentru pasionatii discotecii: lumina fluorescenta sau tungsten. Sunt patru tipuri de fotografii, la rezolutie maxima ajungand la 2560x1920 pixeli, adica poze demne de aparitia in revista, pana la micul 1280x960, cam cat imaginea de pe desktop-ul computerului. Benq DC2410 poate face si filme si poate fi folosita si ca reportofon pentru a inregistra voce.



Memoria interna a camerei, pe care se stocheaza aceste fotografii, este de 16 MB. Cu alte cuvinte aproximativ 30 de poze la calitate maxima, sau peste 100 din cele mai mici. Camera suporta insa doua tipuri de extensii de memorie, carduri Secure Digital (SD) si Multi Media Card (MMC). Astfel se pot face mai multe poze, sau se pot realiza filme, in limita puterii bateriilor.



Camera utilizeaza baterii normale (AA - ca la clasicul Walkman sau ca radioul cu casti), insa sa nu va asteptati sa porneasca cu baterii chinezesti. Cele alcaline, gen Varta Photo sau Duracell Ultra tin camera operationala intre o ora si doua, in functie de modul de lucru. Exista baterii litiu-ion, care prelungesc cam de patru ori acest ciclu de utilizare, insa costa cam de cinci ori mai mult. Alternativa cea mai viabila pare sa fie achizitionarea de acumulatori, din cei de putere mai mare. Acestia costa destul de mult, insa cu patru acumulatori poti tine camera deschisa teoretic non-stop, schimbandu-i intre ei (acumulatorii Sony de exemplu au o functie de reincarcare rapida, in numai 3 ore).



Benq DC2410 are si celebra functie care permite scoatere efectului "ochi rosii" cauzat de blit, precum si cronometrul care permite realizarea de poze de grup, inclusiv posesorul aparatului (asta daca aveti un trepied sau un alt sistem pentru postarea aparatului).



Ecranul pe care se pot viziona fotografiile sau filmul realizat este cu cristale lichide (TFT-LCD), consumand destul din puterea bateriei. Pretul este de 5.419.000 lei, pe http://www.emania.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO