Business Hi-Tech

BenQ: Vânzările de proiectoare din trimestrul 3, cele mai bune din ultimii şapte ani

BenQ: Vânzările de proiectoare din trimestrul 3, cele...

Autor: Ioana Nita

06.11.2014, 00:00 160

Compania taiwaneză de electronice BenQ şi-a menţinut în al treilea trimestru al acestui an poziţia de lider pe piaţa locală de proiectoare, cu o cotă de piaţă de 36%. Potrivit datelor publicate de Future Source Consulting. În perioadă iulie-spetembrie 2014 BenQ a înregistrat cele mai mai vânzări din ultimii şapte ani pentru proiectoarele de tip Full HD şi WXGA.

„BenQ a înregistrat în România în cel de-al treilea trimestru al acestui an cele mai bune rezultate de după anul 2007, pe două segmente de proiectoare extrem de populare, cele cu rezoluţia Full HD, unde deţinem o cotă de piaţă de 59% şi cele WXGA cu o cotă de 45%, având o creştere cantitativă de 184% pe segmentul Full HD şi 190% pe segmentul WXGA”, a declarat Dragoş Salamac, country head al BenQ pentru România. Modelele de proiectoare cu rezoluţie FullHD au o pondere de 13% din vânzările totale de proiectoare realizate de BenQ în România anul acesta, iar cele de tip WXGA au o cotă de 26%.

Proiectoarele Full HD au fost achiziţionate în principal de consumatorii individuali - 69%, în timp ce companiile au ales proiectoarele cu rezoluţie Full HD în proporţie de 26%.

„Cele mai multe dintre proiectoarele Full HD merg către consumatorii individuali, care îşi doresc acasă un cinema propriu sau care aleg ca în locul celui de-al doilea televizor să folosească un proiector, bucurându-se atât de imaginile Full HD cât şi de mobilitatea oferită de un astfel de produs (poate fi instalat în orice cameră, poate face uneori proiecţie laterală, astfel că nu este nevoie de modificări de spaţiu foarte importante)”, a explicat Salamac.

La sfârşitul acestui an, BenQ estimează că va ajunge la vânzări totale de circa 10 milioane de euro, în creştere cu 10% faţă de 2013, mizând pe rezultatele obţinute în primele nouă luni ale anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO