Eveniment

Taiwanezii de BenQ ţintesc vânzări de 10 milioane de euro în 2014

Sursa foto - AFP

Sursa foto - AFP

Autor: Ioana Nita

05.08.2014, 00:00 153

BenQ România, subsidiara locală a producătorului taiwanez de electronice, ţinteşte pentru anul în curs vânzări totale de circa 10 milioane de euro, în creştere cu 10% faţă de 2013, mizând pe rezultatele obţinute în primul semestru. „BenQ a înregistrat în prima jumătate a anului vânzări în creştere cu 15% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013 pe piaţa locală. Pentru anul în curs, estimăm un avans al vânzărilor de 10%, până la aproximativ 10 milioane de euro”, a declarat pentru ZF Dragoş Salamac, Country Head BenQ pentru România. În al doilea trimestru al anului, vânzările locale ale companiei pe segmentul de proiectoare s-au dublat faţă de perioada corespunzătoare din 2013, Campionatul Mondial de fotbal din Brazilia fiind unul dintre principalele motoare de creştere. BenQ a rămas astfel lider pe piaţa locală de proiectoare cu o cotă de 49,3%, potrivit datelor publicate de compania de analiză FutureSource Consulting. “Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia a fost un vector important al pieţei, aducând creşteri ale vânzărilor pe toate categoriile de proiectoare. În această perioadă am observat o tendinţă clară de creştere a vânzărilor de modele Home Cinema”, a precizat Salamac.

Compania taiwaneză a comercializat în perioada aprilie-iunie atât proiectoare profesionale, al căror preţ de raft este de aproximativ 35.000 de lei, precum şi produse premium din gama Home Cinema, care costă circa 7.500 lei, a adăugat el. Printre competitorii BenQ se numără Epson, Optoma, Sony, Vivitek şi Hitachi. În al doilea trimestru al acestui an, piaţa de video-proiectoare din România a înregistrat un avans de 44% din punct de vedere cantitativ şi de 52% din punct de vedere valoric, conform datelor FutureSource Consulting. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO