Business Hi-Tech

Bill Gates: Mergem pe drumul nostru, fara Yahoo!

12.05.2008, 18:58 18

Microsoft se va concentra pe dezvoltarea propriei sale afaceri de publicitate si furnizare de servicii de cautare pe internet, a declarat Bill Gates, chairman al Microsoft, dupa ce gigantul software a renuntat la preluarea companiei americane Yahoo!, unul dintre cei mai mari jucatori mondiali din industria online, scrie presa internatiomala.
Microsoft nu a prezentat pana acum o strategie alternativa la preluarea Yahoo! pentru a concura cu Google, cel mai mare rival al sau in domeniul internetului, dupa retragerea ofertei de 47,5 miliarde de dolari pentru preluarea Yahoo!.
"Am simtit intotdeauna ca ne putem descurca foarte bine prin propriile noastre forte si aceasta este directia pe care ne concentram", a spus Bill Gates. "Strategia standard pentru noi este sa angajam ingineri foarte buni si sa surprindem prin capacitatea noastra de a concura chiar cu o companie care e lider de piata", a adaugat el. Gates a spus ca Microsoft ia in considerare alte achizitii, dar a refuzat sa ofere detalii.
In alta ordine de idei, Microsoft a anuntat contestarea in justitie a unei amenzi record de 899 mil. euro stabilita de Comisia Europeana (CE) impotriva sa, pentru incalcari ale reglementarilor antitrust.
"Microsoft a depus o cerere la Curtea de Prima Instanta pentru anularea deciziei Comisiei Europene din 27 februarie", se arata intr-un comunicat al grupului american, care doreste clarificarea situatiei in justitie. Amenda totala impusa de executivul european pentru Microsoft a depasit 1,6 miliarde de euro, pentru incalcari ale reglementarilor antitrust si pentru nerespectarea sanctiunilor impuse.
CE a mentionat in februarie ca nicio alta companie nu a ignorat vreodata sanctiunile care i-au fost impuse.
In ianuarie, executivul european a initiat doua noi investigatii antitrust impotriva producatorului de software, legate de interoperabilitatea programelor sale si respectiv de limitarea utilizarii unor produse software separate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO