Business Hi-Tech

Biroul Gartner din Romania, in primul trimestru 2005

24.09.2004, 00:00 8

Compania americana de analiza Gartner isi va deschide reprezentanta in Romania in primul trimestru al anului viitor, a declarat pentru ZF Hubert van Onna, managing director al Gartner pentru Europa Centrala si de Est.
Compania are deja un client din sectorul bancar si mizeaza de asemenea pe segmentul telecom, care s-a dezvoltat puternic in ultimii ani. ?Pana la finalul anului, vom avea 3 clienti pe piata locala, astfel ca vom avea nevoie si de un reprezentant aici", a explicat Hubert van Onna. El a insistat asupra faptului ca Gartner se va axa in Romania pe serviciile de consultanta acordate marilor companii, in special cele multinationale cu care compania colaboreaza si in alte tari. ?Nu vom face statistici de piata", a precizat oficialul.
Anul viitor, Gartner va avea la Bucuresti un singur reprezentant, iar prezenta pe piata local a urmeaza sa fie extinsa pe parcurs, in functie de cererile existente din partea firmelor care activeaza in Romania. Analistii companiei americane, pe baza experientei acumulate si a principiilor de business stabilite pot ajuta o companie sa realizeze economii importante la contractele pe care le semneaza in domeniul IT&C. ?Putem reduce costurile unbor proiecte IT&C cu pana la 20%", a spus oficialul Gartner.




dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO