Business Hi-Tech

Bitdefender a crescut cu 17% în 2016 şi a trecut de 100 mil. euro cu firma din România În 2007, Bitdefender a fost evaluată prin investiţia de la grupul condus de Horia Manda la peste 100 milioane de dolari. Grupul se află în pragul unei noi vânzări

Bitdefender a crescut cu 17% în 2016 şi a trecut de 100...

Autor: Adrian Seceleanu

21.06.2017, 00:05 884
Compania de soluţii de securitate IT Bitdefender, controlată de antreprenorii Florin şi Măriuca Talpeş, a raportat anul trecut la Ministerul Finanţelor din România o cifră de afaceri de 453,2 mil. lei, mai mare cu 17,1% faţă de anul anterior, depăşind astfel pentru prima oară pragul de 100 mil. euro, con­form datelor furni­zate ZF de companie pentru Anuarul celor mai mari com­panii din Româ­nia. Profitul net raportat de Bitdefender SRL a scăzut, pe de altă parte, cu 51,9% la 27,7 mil. lei (6,2 mil. euro), potrivit sursei citate.
 
Bitdefender, companie ale cărei soluţii de securitate IT sunt utilizate la nivel global de aproximativ 500 de milioane de utilizatori, nu a publicat până acum date privind veniturile sale totale, ci doar informaţii disparate despre ponderea diferitelor pieţe în încasări. ZF a scris luna trecută că firma se află în pragul unei noi tranzacţii în condiţiile în care unul dintre acţionari, fondul Axxess Capital, vrea să vândă un pachet de acţiuni într-un acord evaluat la 150-180 mil. euro, conform unor surse de pe piaţa financiară. Bitdefender, unul dintre cele mai puternice branduri româneşti la nivel internaţional, a apărut în 2001, odată cu rebrandingul antivirusului AVX, însă compania de la care a pornit businessul a fost înfiinţată la începutul anilor ’90 de Florin Talpeş, care a plecat de la Insti­tutul de Tehnică de Cal­cul pentru a intra în antre­pre­noriat. Tal­peş, care a absolvit mate­matica şi a fost doi ani pro­fesor la un liceu de indus­trie uşoară din Sighi­şoara înainte de a merge la celebrul ITC din Pi­pera, a înfiinţat com­pa­nia alături de soţia sa Măriuca şi a lucrat iniţial doar cu colegi de la institut.
 
În 2007, Bitdefender a fost evaluată prin investiţia de la grupul condus de Horia Manda la peste 100 mil. dolari, planul companiei enunţat la acea dată fiind de a îşi continua expansiunea internaţională şi de a se lista la bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO